Miért is ajánljuk?

Most pedig elmondjuk, miért vennénk táblát és miért kezdenénk kis fakorongokkal csatát játszani,
sőt, crokinole-versenyeken indulni - ha már nem lennénk túl mindezeken...

A tábla kialakítását és anyagát tekintve az "időtálló", "biztonságos" , "természetes" szavak juthatnak eszünkbe. A tetszetősen megmunkált, polírozott keményfa különösebb karbantartást nem igényel, a nedvességtől, zsíros, ragacsos szennyeződésektől és erős mechanikai sérülésektől persze érdemes megóvni. (Esőben ne szeleteljünk rajta bicskával szalonnát...) Nincsenek éles, hegyes részei a táblának és a korongoknak, nincsenek olyan mozgó alkatrészek sem, amelyek sebesülést, becsípődést okozhatnának, vagy meghibásodhatnának nem megfelelő használat miatt, ezért kisebb gyerekek (úgy 4-5 éves kortól) is kockázat nélkül használhatják, nagyobbaknál már a felnőtt felügyelet sem feltétlenül szükséges.

EZ NEM KÜTYÜ! 

Nem vibrál, nem pittyeg, nem merül le, mégis változatos és szórakoztató minden korosztály számára, garantáltan összehozza a társaságot és fejleszt egy csomó fontos képességet. Sőt, még jól is néz ki akár az asztalon, a szoba falán vagy a karácsonyfa alatt....


Többféle játéklehetőség
is adódik 2-4 játékos számára, ezek logikus és egyszerű szabályai igen rövid idő alatt érthetővé válnak. Nem kellenek hosszadalmas rávezető edzések sem, néhány gyakorló pöccintést követően már élvezetes és eredményes csaták alakulnak ki még szerényebb tudású játékosok közt is. Nincs szükség megkülönböztetésre gyerekek és felnőttek, sőt idősek közt, de nők és férfiak (lányok és fiúk ) közt sem, mert a játék azonos feltételeket biztosít mindenkinek, igazi több generációs családi játék. Ülve játszható és ezért , cseppet sem fárasztó. Bár csatának hívjuk, de minimális az agresszió megjelenése, nincs is miért az ellenfélre haragudni, a saját ügyes megoldásaink számítanak a legtöbbet, ugyanakkor egy pici szerencse is közrejátszhat a helyzetek alakulásában.

A játék igazi vonzerejét a gyors lefolyású, de nem kapkodós menetek jelentik, melyek során bármikor fordulhat az állás, folyamatosan változatos helyzetekre kell reagálni, és egy-egy jól sikerült 20 pontos pöccintés vagy kombináció katartikus élményt jelent, főleg ha azzal épp sikerül a magunk javára fordítani a végeredményt.

A crokinole játék méltán lehet kedvelt színfoltja családi eseményeknek, vendégségeknek, házibuliknak, iskolai rendezvényeknek és nagyobb fesztiváloknak is, mert könnyen és gyorsan játszható, ezáltal nagyon sokan részt vehetnek a tevékenységben. Ha pedig végzetessé válik a vonzerő és gyarapodik a tudás, akkor nem marad más hátra, mint kipróbálni magunkat a Szövetség versenyein is, ahol bizonyosan találkozunk saját szintünknek megfelelő ellenféllel, de még többet tanulhatunk a profikkal való találkozásokból. Ezek a versenyek mindig jó hangulatban, sportszerű légkörben zajlanak, olyannyira, hogy a mérkőzésekhez még bírók sem kellenek, a játékosok maguk is tudják kontrollálni a játék menetét.

S hogy milyen területeken lehet fejlesztő hatása a   játéknak?

- Kézügyesség, finommotoros koordináció

- Szem és kéz munkájának összehangolása

- Térérzékelés, szemmérték

- Matematikai és fizikai ismeretek, törvényszerűségek elmélyítése
(logikus gondolkodás, a lövések előtt kellő szögek, irányok bemérése,
lövőerővel, súrlódással,energiamegmaradással kapcsolatos tervezés,
a meccs alatt és végén fejszámolás az eredmények megállapításáért)

- Koncentráció

- Helyzetfelismerés, improvizációs készség, taktikai érzék

- Kooperáció, együttműködés, sportszerűség

Ugye, hogy érdemes lenne kipróbálni?
 Vedd fel velünk a kapcsolatot minél előbb ! >>> 
Elmegyünk, bemutatjuk - és még jobban fog tetszeni!


 2016 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el