A  JÁTÉK  bemutatása

 

A  Korongcsata elnevezést azért találtuk ki, hogy mindenkinek első hallásra legyen valami elképzelése, mi is lehet ez a játék... Csak Magyarországon tűnik egészen új dolognak,  mert Kanadában már kb. 1860 óta játsszák a nemzetközileg is elterjedt és hivatalos "CROKINOLE" (ejtsd: krokinol) néven.  A tengeren túlon természetesen nemcsak társasjátékként, hanem sportként is űzik és nemzeti, sőt világbajnokságot is rendeznek. Hazánkban 2012-ben  jelent meg,   ez a rövid idő is elég volt arra, hogy beinduljon a minőségi hazai gyártás, majd a Magyar Crokinole Szövetség megalakulásával kiépüljön  az évente több fordulóból álló bajnoki versenyrendszer, melynek köszönhetően a magyar versenyzők ma már a világ élvonalához tartoznak. A rajongók táborában azonban még bőven van hely, ezért folyamatosan azon munkálkodunk, hogy a crokinole itthon is sokkal szélesebb körben meghódítsa a játszani, versenyezni szerető gyerekek és felnőttek, családok és baráti társaságok szívét, és ne csak a külföldi  statisztikák szerint legyen ez a világ második legnépszerűbb családi ügyességi társasjátéka.


A   2-4 személyes, fából készült, pöckölős ügyességi játék menete végig pörgős és izgalmas, szabályai percek alatt elsajátíthatóak. Kortól és nemtől függetlenül játszható, minimális gyakorlás után már bárki élvezetes partikat játszhat bulikban, családi körben, iskolai vagy munkahelyi szabadidőben, vendéglátóhelyeken, és jó taktikával akár a legjobbak ellen is eséllyel veheti fel a versenyt.  

 A játékosok eltérő színű  korongjaikat felváltva pöckölik az alapvonalról a játéktér értékesebb mezői felé, s a kedvezőbb pozíció érdekében akár  az ellenfél korongjait is  kiterelhetik a játéktérről.     A korongok elfogytával rövid számolás következik, mely alapján a magasabb pontszámot elérő játékos nyer. 

Sok sportággal vagy játékkal találhatunk rokonságot, ám mindegyiknél gyorsabb és izgalmasabb egy-egy meccs lefolyása, ezért az sem akadály, ha kevés az időnk...


Legjobban talán a curlinghez hasonlít, itt is felvátva kell  kör alakú célterületre korongokat pozícionálni az ellenfél játéka által is befolyásolva, ám a nehéz sepregetést megúszhatjuk és 99% eséllyel hanyatt sem esünk...

Az indiai carrom (ujjbiliárd) ránézésre és játékmódját tekintve is nagyon hasonló, ám ott sokkal többet számít az ügyesség, a gyakorlottság, mely nélkül egy parti akár 20-25 percig is eltarthat.

Gombfocistáknak is ismerős lehet a pöccintés mozdulata és a hajszálpontos célzás szükségessége, mely egyébként a biliárdjátékosokat is jellemzi, akiknek a fizikai törvényeket (erő, súrlódás, szögek, mandinerek stb.) is kiválóan kell ismerniük.

A dartsjátékosok koncentrációját, begyakorlott mozdulatait és fejszámolási készségeit is érdemes utánozni, sőt találkoztunk olyan gyerekkel, aki a sakkhoz hasonlította a játékot, nemcsak mert sötét és világos korongokkal játszható, de gondolkodni, tervet szőni sem árt. Sőt, ez az a játék, amelyet külső szemlélőknek is megadja a lehetőséget a játékosok helyzetébe való beleélésre, együttgondolkodásra, akár egy sakkpartiban.

ÉS VAN MÉG NÉHÁNY ÉRVÜNK, AMI A JÁTÉK MELLETT SZÓL>>>

Ha sikerült meggyőznünk, vedd fel velünk a kapcsolatot minél előbb ! >>> 

 2016 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el